Alles over seks

Seks Universiteit - Alles over seks

Word Je Dik Van De Pil?

Word je dik als je de pil gebruikt?Het komt vaak voor dat meisjes die beginnen met de pil in de eerste maanden wat extra kilo’s bijkomen. Maar komen die kilo’s door het gebruik van pil?

Vaak krijgen meisjes extra veel zin in lekkere tussendoortjes als ze begonnen zijn met de pil. Dat komt doordat de pil hormonen bevat. Maar ook wanneer meisjes de verleiding kunnen weerstaan, komen meisjes aan wanneer zij de pil zijn begonnen in te nemen.

Word je dik door het gebruik van de pil?

Word Je Dik Door Het Gebruik Van De Pil?

Het antwoord is eigenlijk heel duidelijk en kort: ja, je wordt dikker door het gebruik van de pil. Dit komt doordat je lichaam meer vocht gaat vasthouden. Dat is vooral in de eerste drie maanden dat het meisje de pil inneemt merkbaar. Doordat het lichaam dus meer vocht gaat vasthouden, word je dikker. Want vocht is kilo’s.

Gemiddeld komen vrouwen het eerste half jaar dat de vrouw begonnen is het met de pil een kilo aan. Wanneer dat bij jou veel meer is, is het verstandig om een bezoek te brengen aan de huisarts, zodat hij jou speciale middelen kan voorschrijven.

Extra Zin In Lekkere Tussendoortjes

Het klopt ook – zoals je in de inleiding kunt lezen – dat je extra veel zin hebt in lekkere tussendoortjes wanneer je begonnen bent met de pil. Dit komt doordat de pil hormonen bevat, en van hormonen krijg je trek. Het scheelt heel erg per vrouw of je hier last van hebt, want de ene vrouw is hier gevoeliger voor dan de andere.

Wanneer je hier ‘last’ van hebt, is het verstandig om veel water te drinken en niet toe te geven aan de zin om te gaan snoepen.

Aankomen wanneer je de pil gebruikt is dus volledig normaal, en je bent niet de enigste. Let wel op dat je niet te veel kilo’s aankomt. Wanneer dat het geval is, kun je het beste een bezoek brengen aan de huisarts. Deze schrijft je dan een persoonlijk advies voor.